TOP 8:2 spelades idag och bra spel av flera spelare !

18 december -22

Vid dagens TOP 8 som var den 2:a kvalomgången deltog 40 spelare från 11 klubbar och vi fick se bra spel av flera spelare.














I klass A vann Johan Rydberg, Olofströms BGK efter sudden mot Erik Nilsson, Sjövikens IF, båda hamnade på 102 slag och sudden avgjordes på bana 13. Både Erik och Johan gjorde det perfekta varvet dvs 18 under dagen, GRATTIS !

Lars-Peter Nilsson, Sjövikens IF kom på 3:e plats med 106 slag och Peter Fransson, Asarums BGK kom in på en fin 4:e plats med 109 slag.

Karsten Nörskov, Asarums BGK hamnade på 14:e plats.
















I klass B segrade återigen Fredrik Jönsson, Malmö BGK, denna gång 2 slag före klubbkompisen Thomas Simonsen och på 3:e plats kom Wilma Harrysson, Asarums BGK. Övriga spelare från Asarums Bangolfklubb fick följande placeringar: Claes Mörck (4), Agneta Harrysson (7), Patric Fransson (9), Jasmin Hansson (10), Tuula Mörck (11), Göran Andersson (12), Niklas Hansson (13) och Per Friskopp (14).















I klass C vann  Kenneth Granholm, Sjövikens IF före Lars Rydberg, Olofströms BGK och Tommy Mattisson, BGK Ringen.

Asarums Bangolfklubbs spelare kom på följande placeringar: Ken Bengtsson (7), Kenneth Malm (8) och Bo Anders Gustafsson, (10).



TOP 8:2


Per & Peter toppade listorna denna veckan !

15 December -22

Så var då den sista veckotävlingen för 2022 spelad och 21 spelare kom till start. Vi fick se ett 19-varv av Peter Blomqvist, Kärnan och även en comeback på banorna då Fredrik Wallin, Hjelmsjö spelade för första gången på ett antal år.


Återigen kom våra båda ungdomar Tobias och Felix Södergren och denna gången fick sudden avgöra vem som skulle ta hem 1:a priset.


Klass 1: 1) Peter Blomqvist, Kärnan, 69 slag, 2) Michael Karlsson, Olofström, 70 slag och 3) Agneta Harrysson, Asarum, 70 slag.


Klass 2: 1) Per Friskopp, Asarum, 74 slag, 2) Åke Mattsson, Asarum, 75 slag och 3) Bo Anders Gustafsson, Asarum, 76 slag.


Klass 3: 1) Tobias Södergren, Asarum, 98 slag och 2) Felix Södergren, Asarum, 98 slag.


Vi ses igen den 11/1 -23 när vi återupptar veckotävlingarna !

Stor uppslutning vid Trivselgolfens julavslutning !

14 December -22

Skinkmackor och Ris à la Malta dukades fram till de 47 trivselgolfarna som kom till julavslutningen.

Förutom att äta och umgås så blev det prisutdelning för höstens tabellstege.


Denna säsong har det funnits två tabellstegar eftersom det även har funnits en grupp med licensierade spelare som spelat med egna bollar.


Tabellstegen (grön/gula): 1:a Yngve Risell, 2:a Ann-Christin Rydberg (som tyvärr var sjuk), 3:a Bo Jonsson.














Tabellstegen (licens): 1:a Göran Andersson och 2:a Jan Åkesson.













Stärkta efter maten var alla taggade för Spiktävling och fokuset var stort för att lyckas få så många spik som möjligt.Här lyckades Jan Åkesson bäst med 12 spik! Efter honom var det fyra stycken som fått ihop 10 spik, Eva Janhall, Stefan Jönsson,Olle Ingvarsson och Leif Mattsson som därmed fick spelasudden om prisplatserna 2, 3 och 4. Eva hade otur på bana 2 men de tre herrarna fortsatte och det blev spännande för publiken när alla var kvar till bana 4.Detta är den knepiga kanonen och här fick Olle ge sig medan Stefan och Leif gick vidare till bana 5 där Stefan spikade och tog hem sudden. 


Prispallen: 1:a Jan Åkesson, 2:a Stefan Jönsson, 3:a Leif Mattsson, 4:a Olle Ingvarsson.











När prisutdelningen var genomförd avnjöts kaffe och pepparkakor.








Mixedtävling avslutade ungdomsträningen !

14 December -22

Nio barn och ungdomar kom till avslutningen under måndagskvällen och då stod pokalerna redo vid prispallen.


Det skulle spelas mixedtävling och det blev både roligt och spännande. De tre lagen kämpade väl och det var fantastiskt att se de äldre hjälpa de yngre och heja på varandra. Yngste spelaren Harry fyller 2 år i januari och de äldsta är 14 år. Att även Harry är en lagspelare, och en duktig sådan, imponerade på både spelare och publik. Han har kraft i slaget och koncentrationen är på topp och så även glädjen.


Nu blir det jullov och vi säger både Grattis till alla på prispallen och en riktigt God Jul !













Johan vann SIGNES CUP 2022 !

13 December -22

SIGNES CUP spelades i lördags och tyvärr kom endast 9 spelare till start men dom som kom hade det trevligt när Agneta bjöd på julskinkmackor och ris ala malta med saftsås.

Först spelade ett kvalificeringsvarv för alla och då det var en spelare "för mycket" så fick Leif Gummesson och Agneta Harrysson spela om vem som skulle ta en plats i cupspelet och där vann Agneta.


Cupspelet avgjordes enligt följande:


























Johan Rydberg





Johan Rydberg



Agneta Harrysson






Johan Rydberg


Toni Nilsson





Peter Fransson



Peter Fransson







Johan Rydberg

Göran Andersson





Jonathan Rydberg



Jonathan Rydberg






Michael Karlsson


Ingmar Åkesson





Michael Karlsson

Peter Fransson   3:a

Michael Karlsson



Jonathan Rydberg 4:a

Jonathan & Göran var vassast !

8 December -22

Veckotävling #10 avgjordes igår och vi fick se ett 18-varv då Jonathan Rydberg, Olofström fick till det perfekta varvet på den första rundan och tog hem segern i klass 1 före Torbjörn Birgersson, Asarum som visade upp ett bra spel.

Ett par nya ansikten vissade upp sig igår, Anders Olsson, Niklas Hansson och Stefan Jönsson och så kom våra ungdomar Felix och Tobias Södergren och gjorde sin 2:a start.


Klass 1: 1) Jonathan Rydberg, Olofström, 63 slag, 2) Torbjörna Birgersson, Asarum, 65 slag och 3) Peter Fransson, Asarum, 66 slag.


Klass 2: 1) Göran Andersson, Asarum, 72 slag, 2) Jan Åkesson, Asarum, 74 slag och 3) Thomas karlsson, Asarum, 76 slag.

Asarumseriens första omgång spelad och Asarums Bangolfklubb i topp !

4 December -22

Så är då den första omgången av Asarumserien spelad och Asarums Bangolfklubb toppar i båda grupperna.


I grupp A spelar Asarums Bangolfklubb 1 och 3 och här leder Asarums Bangolfklubb 1 på maximala 10 poäng och samtliga matcher med slagantal under 100. Bäst i laget gick Dick Nilsson med ett snitt på 21,6 tätt följd av Peter Fransson med ett snitt på 22,0. Asarums Bangolfklubb 3 ligger på en 4:e plats och här gick Janne Mattsson bäst med ett snitt på 22,8


I grupp B leder Asarums Bangolfklubb 2 även dom på maximala 10 poäng och här gick Agneta Harrysson, Patric Fransson och Wilma Harrysson på exakt samma snitt, 25,8. Asarums Bangolfklubb 4 ligger här på en 6:e plats och Claes Mörck bäst i laget med ett snitt på 24,6. Härligt kämpat av våra spelare som debuterade i seriespel Ken Bengtsson, Leif Gummesson och Thomas Karlsson i Asarums Bangolfklubb 4.


Vi fick idag se ett 18-varv av Olofströms Fredrik Tagesson och tre 19-varv, Dick Nilsson, Asarum 1, Erik Nilsson, Sjöviken och Samuel Byström, Asarum 1.


Vi vill i vanlig ordning tacka alla som ställt upp och jobbat under helgen med serveringen, utsläpp och tävlingsledarna Tuula Mörck och Per Friskopp med lite hjälp av Laila Johansson, för deras insatser, TACK !


Asarumserien: 1

Agneta & Dick tog hem klasserna !

1 December -22

Veckotävling #9 spelades igår och återigen fick vi se en spännande tävling med fina resultat. Även denna gång handlade det om få slag mellan plats 1 - 7 i klass 1, då endast 3 slag skiljde på placeringarna.


Veckans prestation stod Agneta Harrysson för när hon vann klass 2 på fina 67 slag och visade att hon vill vara med och slåss om en plats i klubbens serielag i fortsättningen, bra spelat Agneta !


Klass 1: 1) Dick Nilsson, Asarum, 64 slag, 2) Peter Blomqvist, Kärnan, 65 slag och 3) Alf Johansson, Asarum, 66 slag.


Klass 2: 1) Aagneta Harrysson, Asarum, 67 slag, 2) Jan Åkesson, Asarum, 74 slag och 3) Lars Rydberg. Olofström, 79 slag.